Jan-Paul Drenth

Een stukje geschiedenis

Jan-PaulDrenth-800x800-300x300Jan-Paul Drenth heeft technische bedrijfswetenschappen (richting procestechnologie) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De afgelopen 15 jaar heeft Drenth in diverse logistieke omgevingen (in binnen- en buitenland) verschillende supply chain oplossingen geimplementeerd. Heeft – als projectmanager – gewerkt voor diverse hoog gekwalificeerde klanten zoals Nokia, Samsung HP, Philips, Mexx en Unilever. Voor Philips was hij onder andere verantwoordelijk voor het re-engineringsproject van haar spare-part operatie.

Medio 2009 heeft hij JPD Project en Interim Management opgericht met als doel organisaties te helpen met het verbeteringen van logistieke oplossingen. Drenth is gespecialiseerd in implementatie-projecten (zoals implementatie van klanten in een nieuwe omgeving en systeem-migraties), optimalisatieprojecten (verhogen van efficientie en effectiviteit zonder de klantwensen uit het oog te verliezen), het stabiliseren van processen en het doen van logistieke haalbaarheidsstudies. Drenth toont leiderschap in complexe omgevingen en heeft een pro-actieve management stijl. Hij heeft inmiddels bewezen succes op het gebied van operationele efficientieslagen en veranderingstrajecten met als resultaat een grote klanttevredenheid.


“Kundig en betrokken” Jan-Paul Drenth is een uiterst betrokken consultant die er binnen onze organisatie in geslaagd is om de productiviteit te verbeteren van 95% naar 99%” hb John van den Berg

directeur, Hollander Barendrecht

JPD Project & Interim management

Brengt logistiek bij elkaar